julio, 2017

28jul(jul 28)1:00 am31(jul 31)8:00 pmPlanctus: La cançó que plora la mort (SIX-XIII)

Detalles del evento

28 de juliol. 20:30h

– 28 de juliol. 20:30h

Planctus: La cançó que plora la mort (segles IX-XIII)

Ensemble Summa Musicae


Marta Betrán, cant 
Lorena García, cant / alduf
Laia Pedrol, cant / alduf / pandero
Patricia García, viola de mà
Marcel Lleial, flautes de bec
Martí Beltrán, cítola / guiterna
Laura Sintes, flauta traversera / arpa / campanes Virginia Gonzalo orgue portatiu / arpa / cant
Maurici Molina, direcció / percussions
Jordina Biosca, narració

Lloc: Seu d’Egara (Santa Maria –Sant Miquel)

 

 

El planctus és una cançó o poema en llatí o llengua vernacla que expressa pena o dol. Durant l\’edat mitjana aquest tipus de composició va ser vehicle d\’expressió tant personal com a col·lectiva: monjos, clergues, trobadors i joglars la van utilitzar com a tribuna per expressar la tristesa provocada per l\’exili, per la pena amorosa o per la pèrdua d\’un ser estimat o important. 
En concert “Planctus” el conjunt Summa musicae interpretaran laments de caràcter personal i composicions que ploren la defunció de personatges medievals de la talla de Ramón Berenguer IV i Fernando III així com els famosos laments religiosos Dolorum solatium de Pedro Abelardo, el Heu teneri partum o lament de Raquel i el Stabat juxt Christi o lament de Maria sota la Creu. 

 


El ensemble Summa musicae està format per un selecte grup de músics professionals que participen en el curs d\’interpretació de música medieval realitzat durant la primavera dins del conjunt monumental de la Seu d’Ègara a Terrassa (Curs Summa musicae). El curs, impartit pel musicòleg Maurici Molina, reconstrueix de manera vibrant i rigorosa la interpretació dels repertoris musicals compostos entre els segles IX i XII—època de construcció dels edificis medievals del conjunt.

Hora

28 (Viernes) 1:00 am - 31 (Lunes) 8:00 pm