agosto, 2017

31ago01sepSons de la Mediterrània Est

Detalles del evento

–  31 d’agost a les 20:30h

“Sons de la Mediterrània Est”

Compositors grecs de l’Imperi Otomà i melodies populars d’Anatòlia i Grècia

Ensemble Christos Barbas

 

Christos Barbas, ney

Alexandros Papadimitrakis, oud

Guillermo Rizzoto, guitarra

Spyros Halaris, Kanun

 

Lloc: Castell Cartoixa

 

 

En la societat multicultural de l\’Imperi otomà, entre els segles XV i XIX, va brillar una rica tradició de música clàssica, amb músics i compositors turcs, àrabs, perses i també grecs, jueus i armenis. La música que es va crear en aquesta època reflecteix l’amalgama cultural d’aquest països: el context de la cort dels sultans, les societats sufís o l’ambient de l\’església ortodoxa, caracteritzada per una gran varietat  tímbrica i instrumental.

L’ensemble Christos Barbas proposa una interpretació molt lliure  d’aquesta música que afegeix improvisacions pròpies i també melodies tradicionals de l’est de la Mediterrània.

Christos Barbas és intèrpret ney (de flauta de canya turca) Durant molts anys va estudiar música clàssica otomana i sufí amb grans mestres de Grècia i Turquia. D’origen grec a l’actualitat viu a Catalunya on desenvolupa la seva tasca docent i concertística.
Alexandros Papadimitrakis és un destacat intèrpret d’Oud. Els seus estudis i recerques se centren en la música otomana i grega, però també adopta tècniques i estètiques procedents del món àrab i de l\’escena musical contemporània modal. 
Guillermo Rizzoto és guitarrista i compositor de Rosario, Santa Fe – Argentina, es dedica a la interpretació de “world music” tant pel que fa a  les músiques del seu país, com pel que fa a músiques d’altres indrets. Les seves interpretacions reflecteixen una interessant barreja de tradició i modernitat.

 

Spyros Halaris multi-instrumentista, cantant, interpret de kanun i llaüts, s’inicia en el cant bizantí amb Nikos Konstantinopoulos, i aprofundeix amb Spyros Pavlakis en el Conservatori Nacional d\’Atenes. 

Hora

Agosto 31 (Jueves) 8:00 pm - Septiembre 1 (Viernes) 8:00 pm